Länsstyrelsen står bakom denna plattform och genom att ansluta sig får man ett nyhetsbrev fyra gånger per år med aktuell information och inbjudningar till kompetensutveckling inom området. Genom att finnas med i anslutningssystemet så syns man på webbplatsen www.ettjamstalltvarmland.nu vilket ger ett positivt symbolvärde. Att ställa sig bakom jämställdhetsarbetet i länet kan vara en konkurrensfördel, många anslutningar väljer att informera om detta i sina egna kanaler. Genom att kontaktuppgifterna samlas på webbplatsen är det enkelt att utbyta erfarenheter med exempelvis andra företag inom samma bransch. Det är ett sätt för små som stora aktörer att visa upp att de jobbar med och värdesätter jämställdhet samt vill utvecklas inom detta område.
Länsstyrelsen Värmland äger webbplatsen www.ettjamstalltvarmland.nu där man fyller i sina uppgifter för att ansluta sig. Det är också Länsstyrelsen Värmland som har tagit fram länsstrategin Ett jämställt Värmland som är grunden för arbetet. Vid anslutning blir man en del av nätverket Ett jämställt Värmland som samordnas av Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland.
Det är alltså både Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland som bjuder in till nätverksträffarna, ett viktigt samarbete i länet. Nätverket består av fler aktörer än de som finns med i anslutningssystemet men för att delta i träffarna bör man vara ansluten.
Alla anslutningar finns samlade i bokstavsordning på sidan Organisationer – Ett jämställt Värmland. Finns din verksamhet inte med i listan kan ni enkelt ansluta er, oavsett om det är ett soloföretag eller en förening med tusen medlemmar. Det är viktigt att anslutningen förankras i ledningen och att kontaktpersonen ni anger kan sprida information internt i sin verksamhet.
Alla anslutningar får ett nyhetsbrev fyra gånger per år med aktuell information och inbjudningar till kompetensutveckling inom området. Genom att finnas med i anslutningssystemet så syns man på webbplatsen www.ettjamstalltvarmland.nu vilket ger ett positivt symbolvärde. Att ställa sig bakom jämställdhetsarbetet i länet kan vara en konkurrensfördel, många anslutningar väljer att informera om detta i sina egna kanaler. Genom att kontaktuppgifterna samlas på webbplatsen är det enkelt att utbyta erfarenheter med exempelvis andra företag inom samma bransch.
Så länge man representerar en verksamhet, förening, organisation, stiftelse, företag eller myndighet som är verksam i Värmland kan man ansluta sig. Anslutningssystemet är inte öppet för privatpersoner men det finns ingen storleksmässig gräns utan det kan vara allt från enmansföretag till koncerner. Huvudkontoret behöver heller inte ligga i Värmland så länge som man bedriver verksamhet i länet och finns fysiskt representerade här.
För att vara ansluten ska man dela den statliga värdegrunden såsom demokrati, likabehandling och respekt för alla människors lika värde.
Mer information om den statliga värdegrunden: Om Länsstyrelsen Värmland | Länsstyrelsen Värmland
Ja så länge det är verksamt i Värmland och aktivt vid anslutningstillfället. Det är dock viktigt att ni vid anslutningstillfället anger hur länge projektet pågår. När projektet är slut kommer det att tas bort från anslutningssystemet då vi inte har något arkiv som lagrar tidigare anslutningar som har avslutats.
Ja vi välkomnar även verksamheter som är en del av en befintlig anslutning, exempelvis om det är en kommunal skola som arbetar med jämställdhet. Alla kommuner och Region Värmland som är stora arbetsgivare i länet är anslutna men har så breda verksamheter att de gärna får bestå av flera anslutningar.
Genom att besöka webbplatsen www.ettjamstalltvarmland.nu och fylla i uppgifterna där är ni automatiskt anslutna och kommer inom kort att välkomnas. Med anslutning menas enbart att ni anger era kontaktuppgifter och skriver en kort förklaring kring hur ni vill bidra till att uppnå Ett jämställt Värmland.
Det är några meningar om exempelvis insatser ni gör, mål ni har eller erfarenheter ni vill sprida. Det handlar inte om några ekonomiska bidrag eller tid. Ni visar genom att fylla i era kontaktuppgifter att ni vill vara en del av jämställdhetsarbetet i Värmland.
Inom kort efter att ni har skickat in anslutningen kommer ni att få ett mejl till den e-post ni angav med mer information och ett digitalt märke ni kan sprida. Ni välkomnas på webbplatsen och i nästkommande nyhetsbrev. Sedan kommer ni att få nyhetsbrev och inbjudningar på e-post minst fyra gånger per år.
Det kan vara allt från stort till smått om era insatser inom jämställdhetsområdet i Värmland så länge det är förankrat och relevant för er verksamhet. Titta gärna på anslutningstexterna från andra liknande verksamheter på vår webbplats, exempelvis föreningen IF Göta Karlstad – Ett jämställt Värmland
Det kan vara soloföretag såsom Journalist Annika N Lindqvist – Ett jämställt Värmland och större företag såsom Billerud Sweden AB Gruvöns bruk – Ett jämställt Värmland.
Texten kommer inte automatiskt att publiceras någonstans utan granskas av våra medarbetare och kan ändras av er när som helst via formuläret här.
För att vi ska kunna föra dialog med er och för att andra ska kunna ta kontakt med er för erfarenhetsutbyte så är det viktigt att det finns en kontaktperson. Det kan vara allt från en VD, enhetschef, styrelseledamot, ordförande, delägare till personalansvarig, kommunikatör eller projektdeltagare.
Ni behöver inte ange ett specifikt namn utan ni kan ange den ansvariga rollen och dess kontaktuppgifter, exempelvis projektledare@projektetx.se. Det är heller inget krav att lämna telefonnummer, postadress eller adress till webbplats men det måste alltid finnas en giltig e-postadress angiven.
Ja det går bra att ange flera kontaktpersoner vid anslutningen. Det finns ingen övre gräns hur många kontaktpersoner det kan vara för en verksamhet. Vill ni att fler ska få nyhetsbrevet och inbjudningarna vi skickar ut så kan ni enkelt ange det i formuläret nedan utan att de behöver vara utsedda kontaktpersoner. Det finns ingen övre gräns för hur många e-postadresser som ni kan ange som mottagare av nyhetsbrevet så länge som det finns minst en för er anslutning.
Nej det enda man investerar är de minuter som det tar att fylla i anslutningsuppgifterna på webbplatsen. Sedan väljer man själv hur man deltar löpande. Det står tydligt angivet om nätverksträffar eller annan kompetensutveckling skulle kosta någonting och det är alltid valfritt vad man väljer att delta i.
Nej det finns inga obligatoriska insatser för att man ska få fortsätta att vara med i anslutningssystemet.
Nej utöver den initiala anslutningstexten så deltar man på den nivå som man själv vill i form av att läsa nyhetsbrev samt delta i fysiska och digitala träffar.
Det görs enkelt via formuläret. Det är bra att se över anslutningstexten någon gång per år för att hålla den relevant, ni får ändra den hur ofta ni vill!
Detta meddelar ni via formuläret. Det är viktigt att ni anger från vilket datum förändringen gäller och om den är tillfällig.
Det görs enkelt via ett formulär. Det går när som helst att gå ur anslutningssystemet kostnadsfritt.
Vill ni att fler ska få nyhetsbrevet och inbjudningarna vi skickar ut så kan ni enkelt ange det här utan att de behöver vara utsedda kontaktpersoner. Det finns ingen övre gräns för hur många e-postadresser som ni kan ange som mottagare av nyhetsbrevet så länge som det finns minst en för er anslutning.
Ja all information som delges i nätverket är öppen information och fri att sprida vidare.
Ja det finns ingen begränsning hur många från er organisation som kan delta vid nätverksträffarna om inte detta anges specifikt i samband med inbjudan. Bjud gärna med en kollega av annat kön.
Skicka ett e-postmeddelande till ettjamstallt.varmland@lansstyrelsen.se och ange om ni vill byta namn till en annan deltagare eller avboka platsen.
Det finns mycket material och stöd samlat på Kunskapsunderlag – Ett jämställt Värmland men utöver det välkomnar vi alltid kontakt. Önskar ni individuellt stöd skickar ni ett meddelande till ettjamstallt.varmland@lansstyrelsen.se så återkopplar vi till er inom kort. Vi kan inte garantera att vi kan erbjuda skräddarsydda utbildningar men hjälper er gärna vidare med era frågor och tipsar om bra utbildningar och verktyg.
Nej det finns inte olika språkversioner att välja i webbläsaren men via translate.google.se kan ni kostnadsfritt översätta informationen på webbplatsen.
Denna webbplats är en del av Länsstyrelsen Värmland och omfattas av samma riktlinjer som www.lansstyrelsen.se/varmland. Dessa kan du läsa här: Så hanterar vi dina personuppgifter | Länsstyrelsen Värmland (lansstyrelsen.se). Enbart de kontaktuppgifter som är relevanta för anslutningen sparas. Uppgifterna är allmänna handlingar och kan begäras ut. När anslutningen avslutas så tas dessa bort och gallras.
Skicka ett e-postmeddelande till ettjamstallt.varmland@lansstyrelsen.se så återkopplar vi till er inom kort. Ange om ni vill bli kontaktade via e-post eller telefon. Det är också bra om ni skriver om ni redan är anslutna samt vad er fråga gäller så rätt person kan ta kontakt med er.
På ettjamstalltvarmland.nu använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.